Karácsonyi mézeskalács

Karácsonyi hangulat

Karácsonyi mézeskalács

 

A hagyományokhoz híven az idén is sütöttünk mézes kalácsot. Ellátottjainkkal összeállítottuk  a tésztát, amit egy éjszakára a hűtőbe tettünk pihentetni. A fahéj, a szegfűszeg, a méz illatára gyülekeztek ellátottjaink, és még a nyers tésztát csipegettük, megfelelő lesz-e? Másnap álltunk neki a  tészta kinyújtásának, kiszaggatásának. Azt határoztuk el, az idén csak szív alakú formákat szaggatunk, mert a szívünk tele van az adventi várakozással. A mézeskalács sütése a legfontosabb mozzanat, mert ha megég, a méz  és a fűszerek megkeserednek. Egy ellátottunkat a sütővel szembe ültettük le, kineveztük őrszemnek, az a feladata volt, hogy el  ne égessük az édességet.

Nem bírtuk ki kóstolás nélkül, de bőven maradt a karácsonyi ünnepség utáni csemegének is.