Halottak napi megemlékezés és keresztszentelés

Az atyák elmélkednek

Halottak napi megemlékezés

2022. 11. 02.

2022. 11. 02-én tartottuk Halottak napi megemlékezésünket. Kérésünknek eleget téve Déri Péter jánosházai plébános úr és Marton Balázs a Szombathelyi Egyházmegye kispapja is intézményünkbe látogatott. Köszöntőt követően Péter atya elmélkedésében arról beszélt, hogy mennyire fontos az imádság elhunyt szeretteinkért, de nem csak ezen az egy napon, hanem egész évben.

Jézus szava bátorítás számunkra és azt a reményt ébreszti bennünk, hogy érdemes földi életünk idején Isten mellett döntenünk, mert akkor a túlvilágon is vele fogunk örökké élni. Hisszük, hogy Isten kezében van életünk és az ő kezébe kerülünk halálunk pillanatában, mert az ő gyermekei vagyunk.

Szokásunkhoz híven az ez évben elhunyt ellátottak képei előtt mécsest, gyertyát gyújtottunk. Közös imádsággal, énekekkel megemlékeztünk azokról a barátokról, családtagokról, ismerősökről is akik már nem lehetnek köztünk.

Az elmélkedés után Péter atya felszentelte és megáldotta a nemrégiben elkészült keresztünket, amely a kastélyparkot díszíti. Célja mindazoknak kegyeleti emlékhelyet nyújtani, akiknek hozzátartozói távoli, vagy éppen nem ismert helyen nyugodnak, így ellátottjainknak kis távolságot kell megtenniük ezentúl.