Farsangi fánk készítés

2022.02.09-én az intézményünk egyik ellátottjával szalagos fánkot készítettünk.

A farsang napjainkban is legismertebb és legkedveltebb étele a farsangi fánk. Ezt a finomságot sokféleképpen hívják és talán még több receptje van: erdélyi neve pánkó, a Felvidéken siskának, a palócok pampuskának nevezik. Általában könnyű tojásos tésztából készül, de sok más variációja is lehet (burgonyás, csöröge). Készíthetjük töltve vagy töltetlenül is, sósan vagy édesen. Általános jellemzője, hogy bő zsírban vagy olajban sül. Számos babona fonódott össze a fánk nevével.

Fejlesztve lakóink életviteli készségeit lehetőséget biztosítunk különböző ételek elkészítésére.

Konyhatechnikai foglalkozás keretein belül ellátottunk receptje alapján csináltuk a szalagos fánkot.

Az idő gyorsan eltelt a remek hangulatnak köszönhetően.

 Ízletes és nagyon finom fánk készült.