Köszöntő

A Bakony Integrált Szociális Intézmény Veszprém Vármegye Fenyves Otthon Veszprém telephelye köszönti a kedves érdeklődőket.

Intézményünk Veszprémben, nyugodt környezetben 73 főnek nyújt folyamatos bentlakásos (67 fő) illetve nappali (6 fő) ellátást.

Lakóink 8 csoportban, csoportonként egy – egy gondozónő folyamatos felügyeletével végzik az önkiszolgálási, szabadidős tevékenységeket. A mentálhigiénés csoportban 2 fő gyógytornász, 2 fő konduktor, 1 fő szomatopedagógus, 3 fő gyógypedagógus és 1 fő szociális munkás szervezi a speciális foglalkozásokat, ami mindig egyénre szabott, a képességeinek megfelelő feladatsorokat tartalmaz.

Az otthonosan berendezett csoport és hálószobákon kívül rendelkezünk sószobával, relaxációs szobával, ahol vízágy, hidromasszázs kád, zene, fényterápiás eszközökkel biztosítjuk a speciális fejlesztést. A mozgásfejlesztést Ayres terápiás eszközökkel biztosítjuk a szenzoros szobában.

A konduktív csoportban konduktív eszközök állnak gyermekeink rendelkezésére.

A szabadidős foglalkozásokon kirándulások, szakkör- mozilátogatás teszi lehetővé a kikapcsolódást.

Lakóinkkal megünnepeljük a születésnapokat, névnapokat, illetve az éves ünnepeket (farsang, húsvét, karácsony stb.), melyet az Alapítvány támogat.

Intézményünk erőssége a családias, otthonos légkör, melyet a szobák berendezése, de legfőképpen a felnőttek, dolgozók hozzáállása lakóinkhoz biztosít.

Igyekszünk a hozzátartozókkal jó kapcsolatot kialakítani, ehhez hozzájárul, hogy rugalmasan kezeljük a látogatásokat, támogatjuk a családi kötelékeket, ünnepeinkre meghívjuk a családtagokat, hozzátartozókat.

Kollégáimmal együtt vallom, hogy mi vagyunk a lakóinkért, és kötelességünk szebbé, boldogabbá tenni az itt élők életét.