Átadó ünnepség Lesencetomajon

Átadó ünnepség Lesencetomajon

 

2022. július 08-án a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye 5. számú telephelyén Lesencetomajon a felújított foglalkoztató épület, és a kültéri fitnesz-park került átadásra. Az ünnepségen beszédet mondott, illetve a szalagot átvágta Dr. Navracsics Tibor az uniós források felhasználásáért és területfejlesztéséért felelős miniszterCsizi Péter helyettes államtitkár, Dr. Simon Attila István a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója, Horváthné Szabó Andrea a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém megyei igazgatója, és Hanich Ferenc intézményvezető. Szabó Zoltán plébános ünnepi beszédét követően megáldotta az épületet. A részleg lakói és dolgozói ünnepi műsorral készültek az átadóra.

 

Az átadásban érintett fejlesztések:

Felújított foglalkoztató épület

A fejlesztő foglalkoztatás, mint szolgáltatási elem biztosított az integrált intézményben élők, illetve nappali ellátottak számára. Az igénybe vevők foglalkoztatását részben intézményi szervezésben, határozott idejű fejlesztési jogviszonyban, továbbá a KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft. által MT. szerinti munkaviszonyban valósul meg. A jelenlegi fejlesztés során a Kézmű által bérelt munkaterületnek helyt adó foglalkoztató épület teljes körű felújítására került sor. A felújítás által modern, biztonságos, kulturált munkakörnyezet került kialakításra, illetve a teljes bútorzat cseréje is megtörtént. A Kézmű részére rendelkezésre álló mintegy 80 m2 -es épületrészben két nagy méretű foglalkoztató helyiség, női-férfi öltöző, és mosdók állnak rendelkezésre a munkavállalók számára. Az épület másik felébe további két irodahelyiség kapott helyet, melyek az intézmény mentálhigiénés csoportja részére biztosítják a munkavégzés modern, korszerű feltételeit. A mentálhigiénés csoport munkája, valamint a foglalkoztatás szervező tevékenysége nagy jelentőséggel bírnak a szolgáltatást igénybe vevők mentális jólétét, pszichés megnyugtatását tekintve, valamint felkészítik a lakókat foglalkoztatásba való részvételre.

 

Kültéri fitnesz-park

A Velük, értük Alapítvány pályázatot nyújtott be a „Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása FCA-KP-1-2021/3 számú Civil szervezetek eszközbeszerzési támogatása” elnevezésű pályázati kiírásban. A benyújtott pályázat pozitív elbírálása alapján a „Mozgásban az élet” elnevezésű támogatási cél megvalósításához támogatást nyert el. A pályázati cél a részlegen, Lesencetomajon fogyatékkal élő, és pszichiátriai beteg lakók részére egy kültéri fitnesz-park kialakítása volt. A park lehetővé teszi az ellátottak még komplexebb, szabadtéren történő egyéni fejlesztését, sportolási lehetőséget kínál, szabadidős kikapcsolódást biztosít, egyúttal a helyben biztosított, aktivitást kínáló lehetőségek bővültek a fejlesztés által. A megvalósítás során 5 db kombinált kültéri fitnesz eszköz került telepítésre az intézmény parkjában: 1 db sétáló lábemelő gép, 1 db lengő és taposó gép, 1 db sífutó gép, 1 db bicikli és 1 db légbenjáró.

 

Az átadóról továbbiakban az alábbi linken olvashat: 

https://www.veol.hu/helyi-kozelet/2022/07/foglalkoztatas-amely-az-embert-emberre-teszi

https://www.facebook.com/DrNavracsicsTibor/posts/pfbid02SBZ55tpSjSaijrgbaUuyhpccuNx5bTfDE1ny6m3qDLr6YCnZoq6mcJ9BfiS6CfhAl