Gyermeknap a Fenyves Otthonban

mulatság

Gyereknap a Fenyves Otthonban

2024. 05. 24.

Esős időben érkezett el az intézményünkben sokak által régóta várt gyereknapi program, azonban az időjárás nem szeghette kedvünket, hogy jól érezzük magunkat.

A tornateremben berendezett játékos, ügyességi feladatokkal indítottuk a délelőttöt, ahol kisebbek és nagyobbak mérhették össze képességeiket. Itt egyensúlyérzékükről tehettek tanúbizonyságot egy szlalom pályán, majd magasba kötött csokoládékat és piskótákat kellett időre megenni, kéz használat nélkül. Nem maradt el a céllövölde és sok más versenyfeladat, ahol minden állomáson a győztes egy gumicukorral lett gazdagabb. Végül egy nagy kötélhúzás párbajban mérettethetett meg mindenki különböző kategóriákban, mint fiúk a lányok ellen, vagy külön a fiatalok kérésére összeállított csapatok mérhették össze erejüket, melyben olykor a dolgozók is részt vettek.

Az esemény fináléjaként egy korábban közösen készített rajzfilmekből jól ismert pinata-t verhettek szét a csapatok, aminek széttörése után mindenki felmarkolhatta a belőle kihulló csokoládékat és cukorkákat. Oldott, vidám hangulatban zártuk a délelőttöt és délutánt egy nagy pizzázás követte, amelyből minden csoport bőséggel kapott.

Ezt követően egy kellemes zenés-táncos programmal zártuk a napot, ahol zenei kívánságműsorként szóltak a különböző lakóink által kedvelt dalok és persze nem maradhatott el a végére a vonatozás sem.

Horváth Martin
mentálhigiénés munkatárs

Segítők: mentálhigiénés és gyógytornász team, gondozók