Kirándulás Zircre

Kirándulás Zircre

2022. 05. 06.

A Gondozóház fiataljaival a Madarak és Fák napja alkalmából Zircre kirándultunk.

Az Arborétumban töltöttük el az egész napot. Gyönyörködtünk a virágzó növényekben, az elénk táruló medvehagyma virágok varázslatos fehér összefüggő hatalmas szőnyegében, az óriás tulipánfákban. Felejthetetlen illattal ajándékozott meg bennünket a természet: a medvehagyma jellegzetes, kellemes fokhagyma illata lengte be a levegőt. Megfigyeltük a madarakat, hallgattuk az erdő hangjait. Megtapasztaltuk a tavaszi erdő zöldjét, hangulatát, csendjét, energiáit.

Kellemesen elfáradva ültünk be a Monostori vendéglőbe, ahol finom hamburgerrel enyhítettük éhségünket. Az oda és visszautat helyközi autóbusszal tettük meg, ami során fejlődhetett lakóink önbizalma, önállósága, és nem utolsó sorban a felénk áradó elfogadással a társadalom érzékenyítése is megvalósulhatott.

Mindannyian nagyon jól éreztük magunkat és megfogadtuk, hogy minden évszakban ellátogatunk majd az Arborétumba, ahol megfigyeljük a természet változásait, csodáit.

Szeretnénk megköszönni a tapolcai ÉFOÉSZ közhasznú Egyesületnek, hogy a tőlük kapott kártyával minden programot ingyenesen vehetünk igénybe az Apátságban.