Nyárköszöntő rendezvény

Nyárköszöntő rendezvény

(2022. július 9.)

A Magyar Falu Program által kiírt pályázaton nyert összegből került megrendezésre a Félúton Ház Alapítvány szervezésében, az egész napot átölelő Nyárköszöntő rendezvényünk.

A nagy napot nagyon sok előkészület, szervezés előzte meg, izgatottan vágtunk bele, reméltük, hogy minden a helyére kerül.

Aztán berobbant a nap: megérkezett a kézműves foglalkozásokra az arcfestő, a lufihajtogató, a csuhéfonó és segítője, valamint a keramikus.

A kézműves foglalkozásoknak nagy sikere volt, sok ellátottunk próbálta ki ügyességét mindegyik helyszínen.

Közben megérkeztek segítőink is, akik ellátottjainkat kalauzolták, segítették az egész rendezvény alatt napkeltétől napnyugtáig.

A fagylaltos kocsi előtt egész délelőtt kígyózott a sor, mindenki kedvére választhatott a hűsítő édességből.

10-18 óráig rendelkezésre állt a 35 méter hosszú Exatlon pálya, amely sokkal nagyobb népszerűségnek örvendett, mint amire számítottunk. Dolgozó, ellátott, segítő, mindenki próbára tette magát, rengeteget nevettünk, szurkoltunk, nagyon jól szórakoztunk.

Ebéd előtt megérkezett a kerekeken guruló óriáspalacsinta-sütő kocsi is, ahol három ízesítésű óriás palacsintából lehetett választani, illetve töltött goffri is volt a kínálatban. Ez igazi kuriózumnak számított, mindenki élt a lehetőséggel, és megkóstolta a finomságokat.

15 órától a szabadidőparkban felállított nagyszínpadon megrendezett Ki mit tud-on aki akarta, megcsillogtathatta tehetségét. Meglepetés fellépőkként a csabrendeki Kid Dance Egyesület táncosai fél órás műsorral szórakoztatták a közönséget. Kattogtak a fényképezőgépek, a hálás közönség tapsviharral jutalmazta a produkciókat.

Vacsora után kezdődött a bál, melyhez a zenét zenekar szolgáltatta. Már az első pillanatban érezni lehetett, hogy megvan az összhang az együttes és a közönség között. A bulit 21 órakor fél óra erejéig megszakítottuk, hogy megcsodálhassuk a Tűzzsonglőr Csoport fergeteges és látványos bemutatóját. Tátott szájjal néztük a látványos mutatványokat. 23 óráig tartott a bál, ami a ránk törő eső miatt egy órával a tervezett időpont előtt ért véget, de nem panaszkodhatunk, hiszen egy fergeteges, élményekben gazdag napot tudhattunk magunk mögött.

A továbbiakban beszéljenek a képek.

 

                                                                                              Miklósi-Sikes Kinga

                                                                                              fejlesztő pedagógus