Mozgásélmény Nap Keszthely

Az MSOSZ himnuszának közös éneklése

Mozgásélmény Nap Keszthely

2024. május 31-én került megrendezésre a Magyar Speciális Olimpia Szövetség szervezésében a Mozgásélmény játékos sportvetélkedő Keszthelyen a Csány-Szendrei Általános Művelődési központ sportcsarnokában. A rendezvény célja a versenylehetőség biztosítása súlyos és halmozottan sérült lakók számára a MSOSZ keretein belül.
A reggeli ünnepélyes megnyitót követően 9 helyszínen tehették próbára ügyességüket és bátorságukat lakóink. Személyenként 3-3 állomáson lehetett versenyezni, de akinek volt még kedve, több állomáson is kipróbálhatta magát.
Olyan versenyszámok voltak, mint gurulóátfordulás szőnyegen, helyből távolugrás, padon járás vagy kúszás, célba rúgás labdával, teke, babzsák dobás.
A versenyszámokat befejeztével következett az ünnepélyes eredményhirdetés, ahol a szervezők mindenkinek oklevelet, emlékérmet adtak át illetve egy kis játéklabdát adtak ajándékba. Zárásként pedig a szokásokhoz híven, egy hatalmas kört alkottak a versenyzők, felkészítők, szervezők és kézen fogva elénekelték a MSOSZ himnuszát.

Kulcsár Attila
fejlesztő pedagógus