Májusfa kitáncolás Nyírlakon

Színes szalagokkal, virágokkal és (papír) borosüveggel díszített májusfánk
Májusfa kitáncolás Nyírlakon
2024. 05. 30.

Meghívót kaptunk Nyírlak népi hagyományokat ápoló rendezvényére, a májusfa kitáncolásra. A 3fős csapatok előzetes feladata volt egy újrahasznosított anyagokból készített májusfa, valamint egy vers írása a májusfáról. A rendezvény kezdete előtt összeraktuk a darabjaiban szállított májusfánkat.

Kustos László részlegvezető köszöntője után a résztvevő hat telephely ellátottai előadták költeményüket. Vendéglátóink 3 fős zenekara megénekeltette a résztvevőket, majd néptánccal alapozták meg  a májusfa kitáncolását. Közben finom pogácsa, kávé és üdítő került az asztalokra, amit ellátottaink jóízűen elfogyasztottak. Ki-ki kedve szerint táncra és dalra fakadt.

Egy képes és egy májusfával kapcsolatos kvíz kitöltése megdolgoztatta a csapatokat (az egyik kérdésre adott választ, miszerint mik voltak május 1-je jellegzetes ételei, a megadott perec és vattacukor helyett mindegyik telephely csapata virsli és sör válaszra tette le a voksát J ), de jutalmul mindenki átvehette a megérdemelt ajándékcsomagokat.

Ebédig az árnyas fák alatt zenés tánc vette kezdetét. A pincepörkölt elfogyasztása után, kellemes élményekkel tértünk vissza Darvastóra.                                     

Molnár-Papp Gabriella
fejlesztő pedagógus