Krumpli fesztivál

Ellátottaink nagy lelkesen krumplit pucolnak

Krumpli fesztivál

2022. 09. 02.

Első alkalommal került megrendezésre 2022. szeptember 2-án, Kamondon, a Kamondi krumpli fesztivál. Elődjéhez, a Lecsófesztiválhoz hasonlóan itt is a főzésé volt a főszerep.
Korai indulást követően érkeztünk meg a helyszínre, ahol már nagyban folytak a lázas előkészületek. Miután elfoglaltuk kijelölt helyünket, az ünnepélyes megnyitó után, felállítottuk a bográcsot és megkezdtük az hozzávalók pucolását, darabolását. A feladat szabadon választható étel volt, amelynek tartalmaznia kellett a burgonyát fő alapanyagként, csapatunk a tejfölös kolbászos krumplilevest választotta.

Amíg rotyogott a levesünk, különböző ügyességi versenyeken próbálhatták ki magukat ellátottaink, többek között kötélhúzáson, lengőtekén, székfoglalóversenyen. Ez alkalommal sem maradt el a málnaszedés, melybe hárman is fejest ugrottak és el is hozták az első helyet. A zsűrizést követően diplomatikus eredményhirdetés volt, mivel a sok különböző fajta fogást nem lehetett igazságosan pontozni. Megebédeltünk és jóllakottan, elégedetten fejeztük be a napot.

                                                                          
Vasvári Róbert

                                                                        Terápiás munkatárs