Kirándult a hitéleti csoport

Csoportunk a templom oltára előtt
Kirándult a hitéleti csoport
2024. május 29. 

Mi, a hitéleti programokért felelősök úgy gondoltuk, hogy kirándulást szervezünk az aktív ellátottainknak. Gondosan kiválasztottuk, megterveztük az útvonalat. A kirándulásra meghívtuk a gyepükajáni katolikus gyülekezet néhány tagját. Ez a gyülekezet -Paál Sándor Ede atya vezetésével-, akik szertettel, szívvel- lélekkel támogatják, segítik az intézményünkben folyó hitéleti munkát.
Úticélunk Bakonybél, ahol először a Szent Mauríciusz monostort, a templomot, annak arborétumát néztük meg. Az idegenvezetés nagyon élvezetes volt. Sok ismerettel gyarapodtunk. Megtudtuk, hogy Szent Gellért hét évet töltött itt, 1023 körül.  

A templom jelképeiről közérthetően kaptunk információkat, miközben több kérdésünkre választ kaptunk. Bakonybél kezdettől fogva a békesség, a kiengesztelődés helye, a csendes belső úton megtalált harmónia közvetítője. 1998-ban térhettek vissza a szerzetesek, ahol életüket Szent Benedek regulája szerint, az imádság és munka ősi életformájában töltik. Ránk is nagy hatással volt a hely szellemisége. Közös imádságunk és hálaénekünk betöltötte a templomot.
A szép erdei környezetben fekvő Bakony Hotelben fogyasztottuk el kiadós ebédünket.
Következő úti célunk a Pannon Csillagda volt. Csillagászati bemutató keretében fényes nappal láthattuk a csillagos eget, hallottunk csillagászati és űrkutatási ismereteket interaktív módon. Mindannyian nagyon élveztük a látványt és az előadást.
Hazafelé egy fagyival, süteménnyel és egy kávéval frissítettük magunkat a devecseri cukrászdában.

Hálás szívvel, énekkel köszöntük meg, hogy részesei lehettünk ennek az áldásos napnak.
Külön köszönet a Félúton Ház Alapítványnak, hogy a buszköltséget vállalva, hozzájárult programunk megvalósulásához.

Vassné Bakondi Katalin, Molnár-Papp Gabriella
Hitoktatók