Kirándulás és mozi látogatás Tapolcán

Kirándulás és mozi látogatás Tapolcán

2021. július 3-án, szombaton rövid, de tartalmas időt töltöttünk Tapolcán. 14 ellátottal reggeli után indultunk Tapolcára, ahol 10 órakor külön vetítés keretében a Raya és az utolsó sárkány című animációs fantasy filmet tekintettük meg. A közel két órás film végig lekötötte ellátottaink figyelmét, együtt izgultunk, hogy a főszereplő küldetése sikerrel járjon.

Szép napsütéses időnk volt, így mozi után lesétáltunk a Tópartra, ahol kényelmesen elhelyezkedve fogyasztottuk el a magukkal hozott ebéd csomagot.

Ejtőztünk a platánfa árnyékában, majd elindultunk felfedezni a Tópart látnivalóit: Varjas Judit tapolcai iparművész népszerű alkotását, a Halas Lépcsőt, a tóban úszó ezernyi színes koi pontyot, az őshonos fürge cselléket, a működésben lévő malomkereket, a sok színes virágot, a patak melletti gyönyörű sétányt, a patakot átszelő hidakat.

A Malom-tó jelenleg felújítás, szépítés alatt áll, így már mi is láthattuk az újjászületett, megtisztított szép kőbástyákat. Utunkat ezután a fagyizó felé vettük, ahol a kiadós séta után jól esett a hűsítő csavaros fagyi elfogyasztása.

Kellemesen elfáradva, élményekkel teli tértünk vissza az intézménybe.

 

Kísérők: Molnár-Papp Gabriella és Lakatos Tamásné

 

 

                                                                           Molnár-Papp Gabriella

                                                                           fejlesztő pedagógus