Ki mit tud?

Csoportkép a táncosokról a fellépés után az előcsarnokban
Ki mit tud?
Tehetségkutató rendezvény, döntő

Budapest
2024. július 4.

A Moravcsik Alapítvány tizenharmadik alkalommal rendezte meg a Ki mit tud? országos tehetségkutató vetélkedőjét.
Az Ezüst Hárs Otthon - Darvastó (mert a szívünkben már csak így él) két műsorszámmal jutott tovább a soproni elődöntőből.
A színjátszó csoport A vörös malom című musicalból Mima dalát adta elő prózai feldolgozásban. (Felkészítők: Cseh Gyula, Csehné Nagy Elvira). A zsűri – nagy örömünkre - csak pozitív jelzőkkel illette a produkciót.
A tánccsoport Cyril: Stumblin’in romantikus slágerére táncolt egy páros táncot. (Felkészítők a tánccsoport vezetői, akik maguk is részt vettek a produkcióban). A zsűri itt kiemelte táncosok között összhangot, a láthatóan rengeteg befektetett munkát, hogy ez volt a legmosolygósabb műsorszám a nap folyamán, és szemmel látható volt, hogy ez egy örömtánc volt, amiben mindenki nagyon jól érezte magát.
A zsűri arany minősítéssel jutalmazta mindkét produkciót.
Színes volt a repertoár a fellépők között, hiszen a döntőbe a legjobb műsorszámok kerülnek be az elődöntőkből.
Különböző, rajtunk kívülálló okok miatt idén csak dél körül érkeztünk meg a helyszínre, beregisztráltunk, majd elfoglaltuk az öltőzőnket. Itt hamarosan kiderült, hogy az egyik fellépő ruhánk otthon maradt. Mivel problémamegoldó képességünk az egekben, nyakunkba vettük a várost, és egy erőltetett menetben, röpke fél óra alatt beszereztünk egy fehér ingpólót. (A kínai piac megérne még egy beszámolót. J ). Kimelegedve, pihegve futottunk be, gyors átöltözés, majd pihenésképpen néhány műsorszámot még meg is tudtunk nézni.
A fellépés és eredményhirdetés után indultunk is vissza, mert kötött volt a hazaérkezésünk időpontja.
Köszönet minden résztvevőnek és felkészítőnek, hogy aktívan vettek részt a próbákon, komolyan vették a munkát, mindenki számára fontosak voltak a foglalkozások.
Büszkék vagyunk rájuk, és tudjuk, hogy számíthatunk mindenkire a jövőbeli terveinkben.

 

Miklósi-Sikes Kinga
fejlesztő pedagógus