II. udvari bál Darvastón

A három kívánság című műsorszám

II. udvari bál Darvastón

Farsang utolsó hétvégéjén, február 9-én ellátogatott darvastói udvarába Farsang Hercege és Hercegnője. Magas rangú vendéget hoztak magukkal: Abu Basel Al-Howari sejket, aki tolmács segítségével üdvözölte az udvari népet. 

A Félúton Birodalomból (Félúton Házak lakói) Aladdin herceg népes udvartarásával vonult be, köszöntve a szultánt és Jázmin hercegnőt. Ezután a népet egy szexi lány és öt csinos fiú szórakoztatta, az udvari színjátszók vezetője (Csehné Nagy Elvira) készítette fel őket.

Róbert és Dániel hercegek Birodalma (IV-VI. gondozási egység) A három kívánság című vidám jelenetet mutatta be, ahol a dzsinn varázsolt is kávét, cigit, kólát. A Félúton Birodalom színjátszói MintaPinty zenéjére a török Mehemed történetét elevenítették fel.

Az udvari énekesek Egy új élmény című dalt adták elő, nagy sikert aratva. Hat hercegnő a Fejlesztő csoportból arab táncot tanított népének, az udvar örömére. Gabriella hercegnő Birodalmából (II. gondozási egység) ismét egy dzsinn érkezett a Szállj velem című számra, természetesen varázsszőnyegen, Aladdin herceggel, Jázmin hercegnővel és népes kíséretével. Tréfás történetekkel mulattatták az udvari népet.

Ezután ötletes és vicces, színes jelmezekbe öltözött alattvalók járultak a hercegi pár elé. Az udvar nemesei (darvastói dolgozók) egy meglepetés tánccal örvendeztették meg a népet.
 

Az udvari cukrász (Belvárosi Pékség, Sümeg) tortákat készített, az udvari nép kapott még sok-sok csokoládét jutalmul, aranytallérokat (költőpénzt), amelyet az udvari büfében el is költöttek.
 

A kormányzó (Czémán Imre részlegvezető) megköszönte a nemeseknek (műszakban lévő kollégák) rengeteg munkájukat, ennek köszönhető az udvari bál színvonala és a jelmezesek népes serege.
 

A szomszéd birodalomból (Sümeg) hastáncosok érkeztek, akik látványos produkcióval kápráztatták el a népet. Ugyaninnen érkezett a zenész is (DJ Krisztián), és éjszakába nyúlóan fáradhatatlanul ropta az udvari nép.

Az udvari bál jelentős költségét a Félúton Ház Alapítvány biztosította.

                                                                                      Németh Rita
fejlesztő pedagógus