HÚSVÉT DARVASTÓN

Az ünnep alkalmából 7 fő ellátottal Gyepükajánban szentmisén vettünk részt.

Húsvét Darvastón

A húsvéti ünnepkört idén is kézműves foglalkozással nyitottuk meg, melyen szép számmal vettek részt ellátottaink. Az elkészült alkotások egy részét kiállítottuk az étkezőben a paravánokon, a többit lakóink elajándékozták barátaiknak, szeretteiknek.
Nagypéntek alkalmából megemlékezést tartottunk a keresztnél. Az eseményen 40 fő ellátott vett részt.

 

Nagyszombat

A húsvéti programsorozat tojásfestéssel folytatódott. Ellátottaink különböző technikával díszíthették, dekorálhatták a kifújt és főtt tojásokat. Lehetőség volt berzseléssel, írókázással valamint aranyozással még különlegesebbé tenni a tojásokat. Lakóink arcán látható volt az elégedettség, ahogy szebbnél szebb munkák kerültek ki kezeikből. Az általuk elkészített tojásokat volt aki, saját részre megtartotta, de akadt olyan is, aki mást ajándékozott meg vele.

Húsvétvasárnap

Délelőtt húsvét alkalmából aszfaltrajzverseny került megrendezésre, melyen ellátottaink nagyon szép számban jelentek meg. A verseny fő témája a húsvét illetve az azzal kapcsolatos szimbólumok megrajzolása. A rajzok láttán azonban később az esemény elvesztette verseny jellegét, sokkal inkább egy közösségi élménnyé vált. Mindenki büszkén mutatta az elkészült művét és elégedetten mentek a húsvéti ebédre.
Délután játékos sportvetélkedőkkel folytatódott a húsvéti programsorozat, ahol a korábbi éveknek megfelelően nagy érdeklődés kísérte a sporteseményt. Az időjárás idén kegyeibe fogadta az eseményeket. Kellemes tavaszi melegben zajlottak a versenyek.  Ellátottaink sor- és váltóversenyekben mérhették össze ügyességüket és motoros képességeiket. A sorversenyek végén egy torpedó nevű labdajátékkal zártuk a sporteseményeket. A közel másfél órás eseményt követően maradt még idő egy rögtönzött diszkóra, ahol a két ellátottunk alkotta zenei duo a „Mangó és társa” formáció szórakoztatta azokat, akikben még maradt energia egy kis táncra. Ellátottaink kipirult arccal, kellemes fáradtsággal zárták a húsvét vasárnapi rendezvénysorozatot.

Húsvéthétfő

Az ünnep alkalmából 7 fő ellátottal Gyepükajánban szentmisén vettünk részt. A húsvéti hagyomány szerint férfi ellátottaink szép számú csapata illatos kölnivel locsolták meg a női ellátottakat és dolgozókat.
Ebéd előtt az érdeklődő ellátottak a hitéleti csoport műsorát, Jézus hét szava a kereszten című passiójátékot tekinthették meg.