Darvastó, 40 éves születésnapi megemlékezés

Csoportkép az alapító ellátottakról az akkori igazgató lányával

Darvastó, 40 éves születésnapi megemlékezés

 

Intézményünk alapításának negyvenedik évfordulója alkalmából jubileumi programsorozatot szerveztünk.

Szakmai nappal kezdtünk, melyen a Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszttel kitüntetett katolikus pap és mentálhigiénés tanácsadó, Pál Ferenc atyát hallgathatták meg a meghívott vendégeink, a társintézményeink munkatársai, intézményünk dolgozói. Az előadó érintette a hatékony segítségnyújtás helyzeteit, lehetőségeit, szerepköreink megélését önmagunk és mások megsegítésében. Lehetőség volt az interaktív kommunikációra, kérdéseket feltenni a témát érintően. Ellátottaink rövid műsorral kedveskedtek a résztvevőknek.

Második rendezvényünk a IV. Vers, Próza és Képzőművészeti Találkozó volt, Más szemmel a világ témakörben, melyre 11 társintézményből érkeztek ellátottak kísérőikkel. A résztvevők szebbnél szebb versekkel és képzőművészeti alkotásokkal örvendeztettek meg bennünket, szakértő zsűrink szóban, oklevéllel és ajándékkal értékelte és jutalmazta a produkciókat.
Táncosaink Palotás tánccal nyitották meg a rendezvényt, színjátszó csoportunk a Szép Domokos Anna című színdarabbal zárta a programot. Vendégeinket a jövő évi témaválasztással (Tündérvilág) bocsájtottuk útjukra.

Záró programunk a már hagyományosnak mondható Lakók Napja. Erre az alkalomra megtisztelt bennünket Dr. Navracsics Tibor Miniszter Úr, Országgyűlési képviselő, Cséplőné Gönczi Veronika a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója, Horváthné Szabó Andrea a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Vármegyei kirendeltség igazgatója, meghívott vendégeink, hozzátartozók, törvényes képviselők. Az ünnepi műsorban a nyitótánc és a köszöntők után fellépett a tánccsoportunk, a fejlesztő csoport, a színjátszók, versmondó és énekes ellátottunk. Levetítésre került az intézmény 40 évét összefoglaló videó. A születésnapi torta után az intézményt alapító Demeter Miklós lánya, Heimlichné Demeter Dalma visszaemlékezése után oklevelet és ajándékot adott át azoknak az ellátottaknak, akik az alapítás évében érkeztek. Délután tortázás, büfé volt, majd este a Csabrendeki Kid Dance tánccsoport műsora és bál a Dinamit együttessel.

Tartalmas hetet és méltó megemlékezést tudhatunk magunk mögött, melyen mindenki részt vehetett a számára érdekes és kedvező programokon.

 

                                                                                                          Holczer Edina
Fejlesztő pedagógus