Az Államalapítás Ünnepe

Csoportkép, a délutáni rendezvény résztvevői.

Az Államalapítás Ünnepe
(2022. 08. 20.)

Erre a napra több színes programmal készültünk ellátottaink részére. Kissé félő volt, hogy a hirtelen ránktört esős idő áthúzza a számításainkat, de –még ha a nap nem is ontotta sugarait ránk, megkímélt a további esőcseppektől, a párás melegért pedig már nem mertünk hálátlankodni.

A Félúton Házaknál vidám légkörben, zeneszó mellett –mert így mindig jobban megy a munka-, kerti partit tartottunk. Ízletes paprikás krumplit főztünk egyik lakónk kiváló receptje alapján, minőségi hozzávalókból. Hogy az ünnep hangulata meglegyen, mindenkinek jutott a tányérjára egy-egy szál sült kolbász és sült szalonna.

Bent, az udvaron a sorversenyekhez tömött oszlopokban sorakoztak ellátottaink, ahol a vicces és nehezebb feladatokat is könnyedén megoldották. Jutalmuk egy-egy szelet csoki, vagy valami apró finomság volt. A szokásos aszfaltrajz verseny sem maradhatott el: színesebbnél színesebb rajzok készültek. A program zárásaként diszkó volt, melyben válogatás szólt a mai idők slágereiből.

A művészeti csoporttal egy zalai kis faluba, Zalameggyesre voltunk hivatalosak, ahol Falunap alkalmából családias hangulatú kis portán adtuk elő a vásári komédiát és a táncot. A műsor után a szervezők ezen a napon is megvendégeltek bennünket.

Mindenki megelégedésére egy nagyon jó hangulatú nappal köszöntöttük az Államalapítás ünnepét.

 

                                                                                                          Miklósi-Sikes Kinga
fejlesztő pedagógus