„Kacatból kincset”

Az elkészült remekművek

„Kacatból kincset”

2024. február 8.

 

Mire is lehetnének jók a leselejtezett bútordarabok, kidobásra szánt ezeréves ócskaságok? Csak nézőpont kérdése az egész és ha kicsit elvonatkoztatunk a megszokott látásmódtól, a régi és „rossz” dolgokból olykor igazi, egyedi kincseket lehet varázsolni.                                                             

Fantáziát láttunk a bútorok szépítésében és régi stokedlik felújításához fogtunk. Lakóink nagy érdeklődéssel és örömmel fogadták az újszerű feladatot, hiszen ilyen jellegű tevékenységben még nem volt részük.

A munka első fázisában kipróbálhatták hogyan kell a régi fának a felületéről csiszolás technikájával festéket eltávolítani. A kézi pallérozást a minták megrajzolása, majd a székek festése követte. A kis csapat egymást segítve és együtt ötletelve, a napok előrehaladtával egyre hangsúlyosabbá, látványosabbá tette az alkotásokat. Tavaszt váró vidám színek kerültek az ecsetekre.

A sok kicsi alkotó kéz szorgalmas munkájának köszönhetően derűs, szívet melengető kreációk születtek, melyek végül a kastély emeletének dobogóján kaptak helyet. 

A munka adta pozitív élmények hatására úgy döntöttünk, hogy folytatjuk; és kísérletet teszünk még egyéb bútordarabok megmunkálására.