Óceánok Világnapja a Kiskastélyban

kép

Óceánok Világnapja a Kiskastélyban

2024. 06. 07.

2024. 06. 07-én az Óceánok Világnapja alkalmából lakóinkkal az óceán élővilágát modelleztük.

A délelőtt folyamán ellátottjaink boldogan festették ki az előre kiöntött kagylókat, tengeri csillagokat, és más számos, a témához kapcsolódó gipszfigurát.

Az óceán modellezéséhez kartont használtunk, amelynek tetejére üres vizespalackból műanyag darabokat vágtunk, ezzel szimbolizáltuk a tenger hullámait. Az óceánpartot, kagylókkal, dekorhomokkal, pisztácia héjjal, napernyővel, szörfdeszkával dekoráltuk, illetve helyet kaptak az elkészült gipszfigurák. Az óceánpart hátterét matricákkal díszítettük, felkerült több gyémántszemmel kirakott matrica is, amelyet egyik ellátottunk Kirakó Szakkörön készített. A dekorációból nem hiányozhatott a hullámokon lovagló szörfös lány és a napozó sellő sem.

Egyik ellátottunk eközben a szobájában kartonra naplementét festett, amely később a hátterét képezte az óceánparti modellnek.

Az elkészült alkotást szemlélve tudásunkat rengeteg információval bővítettük. A délután folyamán beszélgettünk az óceán elővilágáról, közben különböző képeskönyveket nézegettünk.

A foglalkozás keretében fel nem használt kifestett gipszfigurákat lakóink nagy örömmel vitték szobájukba, dekorációs elemként felhasználva vagy ajándékként hozzátartozóik részére.