ÉFOÉSZ Workshop

csoportkép

ÉFOÉSZ Workshop

2024. 06. 11.

 

                                                 „Veszélyt veszély nélkül le nem győzöl soha.”

                                                                                         /Publilius Syrus/

A Veszprém Megyei ÉFOÉSZ Közhasznú Egyesülete – Tapolca megbízta az intézményt egy 4 workshopból álló képzés megtartására. A 12 főből álló, vegyes életkorú és nemű csoport második foglalkozása 2024. 06. 11-én került megtartásra az intézmény T-épületének könyvtárában.

A képzés célja, hogy ellátottjaink önállóbbá váljanak a tanulásban, a munkában, a közlekedésben, a lakhatásban, és a családi élet szervezésében.

A mai workshop témája: Vészhelyzetek. A foglalkozás anyaga az ÉFOÉSZ munkafüzetének témáira, feladataira épült. Minden résztvevő aktívan bekapcsolódott a workshopba. Folyamatosan lehetőséget kaptak gondolataik közlésére, véleményük kinyilvánítására. A témák a következők voltak: vészhelyzet fogalma és fajtái, milyen esetben beszélünk vészhelyzetről, helyzetfelismerés, lelkiállapot, külső segítők, intézkedés, saját történet, szenvedélybetegségek, bűncselekmények, Büntető törvénykönyv, stb.

Kosztolányi Dezső: Esti Kornél éneke című versét felolvastam. Azt értelmeztük, átbeszéltük, például: mi lehet a vers mondanivalója, milyen az író lelkiállapota, milyen időszakban íródott, stb. Érdekes, és helyénvaló véleményeket hallhattunk.

A foglalkozás alatt párkeresőt játszottunk, a játékosok elmondták, hogy az illető a párját miért, milyen szempont, tulajdonság alapján választotta, ő miért szimpatikus számára. A játék alatt a résztvevők sokat nevettek, volt, akit többször is kiválasztottak. A sárga szalag a kapcsolatot szimbolizálta.

A workshop lendületesen, érdeklődést fenntartva, interaktív módon zajlott. Egy hét múlva ismét találkozunk.

                                                                     Takácsné Tar Beáta

                                                                     fejlesztőpedagógus