Kezdőoldal

Nyárbúcsúztató Dákán
Vidám nyárbúcsúztató partit szervezett Dákán a fokozott ápolási részleg. Lovaskocsival szállították ki a lakókat, majd mindenféle jóban volt részük. Meghívott gyöngyfűző, arcfestő és a pápai Musical Stúdió szereplői szereztek emlékezetes perceket. A kreatív asztálnál őszi képet, almás kosarat, napraforgós cserepet készítettek.
   

Kirándulás az Őrségbe
Kamondi lakóink 40 fővel az Őrségbe kirándultak. Uticéljuk: Őriszentpéter, Szalafő, Magyarszombatfa. Jártak fezekas múzeumban, vadászati kiállításon és sétáltak az Őrségi Nemzeti Parkban. Sokak örömére volt a kirándulás, mert ezen a vidéken még kevesen jártak intézetünktől.
    

Kirándulás Etyekre
Dákai lakóink kirándulásának fő célpontja az etyeki Korda Filmstúdió volt, ahol betekintést nyerhettek a ffilmkészítés varázslatos világába. Először egy interaktív kiállításon vettek részt a kirándulók, majd megcsodálhatták a maszkmesterek munkáit, a maketteket, a díszleteket, a pirotechnikai elemeket és a mesterséges időjárási viszonyok előidézését is. Az ebédet követően tatai hajókirándulással ért véget az élményekkel tele nap.
 

Lentiben nyaraltunk
Kamondi részlegünk lakói Lentiben nyaraltak. A vakáció alatt sokat fürödtek a gyógyhatású termálvízben. Nagy sétákat tettek a csodálatos, hangulatos kisvárosban, valamint kisvasúttal végigvonatozták a várost körülvevő erdős, tavas vidéket.
    

Budapesti kirándulás
Augusztus közepén dákai lakóink elutaztak a fővárosba, hogy táborozásuk során számos élményt szerezzenek. Első nap a hosszú vonatút után a kirándulók megcsodálhatták a Planetárium rejtelmeit. Másnap a Tropicáriumban ráját simogathattak, majd dunai hajókázás következett, ahol mindenki gyönyörködhetett az esti panorámában. A harmadik napon a résztvevők az állatkertet látogatták meg, majd egy fergeteges cirkuszi előadást tekintettek meg.
     

 
Kirándulás a kertai lovardában
Dákai intézményünk egyik gondozási egységéből az ellátottak a kertai lovasudvarban jártak, ahol lehetőség nyílt lovaglásra, valamint sétakocsikázásra. A kimerítő délelőtt után a nagyalásonyi Ludas vendéglőben volt az ebéd, majd táncos mulatsággal zárult a nap.
  

Ünnepi megemlékezés
Dákán az idei évben is megemlékeztünk Államalapító István királyunkról és az új kenyér ünnepéről. Az ünnepi műsor képei az alábbiakban megtekinthető:
   

Dákai lakóink Horvátországban nyaraltak
Immár hagyományosan dákai lakóink közül 21 fő Horvátországban nyaralt egy héten keresztül, ahol számos programon vehettek részt a nyaralók. Minden nap délelőtt és délután a tengerpart hűs habjaiban áztatták magukat lakóink és kísérőik, majd a kulináris élvezeteken kívül esténként nagy sétát tettek a gyönyörű tengerparti városban.
 

Tankonyha működik Kamondon
Kamondi részlegünkön a Lélektől Lélekig Alapítvány támogatásával tankonyhát hoztunk létre. Az alapítvány segítségével új bútor és konyhai eszközök vásárlására volt lehetőség. Az ünnepélyes átadást követően lakóink lekvárfőzéssel avatták fel a konyhát. Az intézetben termett gyümölcsből 50 l szilvalekvárt főztek. Ezúton köszönjük a Lélektől Lélekig Alapítvány támogatását.
   

Szociális foglalkoztatás terményei
Integrált intézményünk kamondi részlegén rekord méretű burgonyát és hagymát termesztettek. A burgonya súlya 75 dkg, a hagymáé 63 dkg. Egy burgonya bokor alatt 6 kg mennyiségűt szedtek fel lakóink.

Kamondi lakók kirándulása
2013. július 29-én kamondi részlegünk lakói Esztergomban és Visegrádon jártak. Útjuk első állomása a Szent István király által alapított esztergomi Főszékesegyház volt, amely Magyarország legnagyobb méretű temploma. A városból a Mária - Valéria hídon kisvasúttal átmentek a szlovákiai Párkányba. Ezt követően a visegrádi fellegvárat tekintették meg a résztvevők, majd a várteraszról megcsodálták  a Duna látványos kanyarulatát. Sok élménnyel gazdagodva tértek vissza a késő esti órákban.
      

  

 Integrált Intézményünk felépítése
2011. július 01-től

Nevünk:
Veszprém Megyei
Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek
Integrált Intézménye

Integrált Intézmény igazgatója:
Hanich Ferenc

Székhelyünk:
8592 Dáka, Dózsa Gy. u. 80.
Tel.: 89/340-004

4. számú telephely:
Pszichiátriai Betegek Otthona
8469 Kamond, Kossuth L. u. 27/II.
Telephely részlegvezető: Szili Attiláné
Tel.: 88/232-003
E-mail: drmkpbo2@invitel.hu 

5. számú telephely
Pszichiátriai Betegek és Fogyatékosok Otthona
8318 Lesencetomaj, Kossuth L. u. 95.
Telephely részlegvezető: Szántó Ferenc
Tel.:87/436-111
E-mail: pbfolt@t-online.hu 

6. számú telephely:
Pszichiátriai Betegek Otthona
8331 Sümeg- Nyírlakpuszta
Telephely részlegvezető: Kustos László
Tel.: 87/550-339
E-mail: info@nyirlakotthon.hu

7. számú telephely:
Fenyveserdő Ápoló- Gondozó Otthona
8200 Veszprém, Tüzér u. 44.
Telephely részlegvezető: Urbanics Júlia
Tel: 88/561-376
E-mail: gyermekotthon@vnet.hu

 

 

 
 
 
 
 

Online felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 3 vendég van a webhelyen.